Çig Köfte Tarifi

   (11785)    (0)     (0)
Çig Köfte Tarifi

KAÇ KISILIK HAZIRLAMA SÜRESI PISIRME SÜRESI
10 kisilik 29 dakika 56 dakika
Gerekli Malzemeler
  • 250 gr yagsiz dana kiyma (bir kaç kere çekilmis)
  • 400 gr ince çig köftelik bulgur
  • 2 yemek kasigi biber salçasi
  • 1 yemek kasigi domates salçasi
  • 2 orta boy sogan
  • 5 dis sarimsak
  • Isot, tuz
  • Yarim demet maydanoz
  • Yarim demet yesil sogan (sadece yesil kisimlari)
Nasil Yapilir?

Kuru sogan ve sarimsaklari minik minik dograyin. Içine salçalari ve kiymayi ekleyip yogurun. Bulguru ekleyip yumusayana kadar yogurun. (Arada az miktarda su ekleyin.) Macun kivamina geldiginde dogranmis maydanoz, yesil sogan ve baharatlari ekleyin. Az miktarda daha su ekleyip son kez yogurun.(Tüm yogurma islemi boyunca kullanacaginiz su miktari iki çay bardagini geçmemeli.) Sekil vererek servis yapin. Afiyet olsun…

Püf Noktalari

Tarifin püf noktasi yoktur, lütfen sevginizi ekleyin

Pisirme Önerileri

Pisirme önerisi yoktur

Servis Önerileri

Servis önerisi yoktur

Tarife Yorum Ekle
Ad Soyad
Yorum Basligi
Dikkat! Suç teskil edecek, yasadisi, tehditkar, rahatsiz edici, hakaret ve küfür içeren, asagilayici, küçük düsürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykiri, kisilik haklarina zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden dogan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içerigi gönderen Üye/Üyeler’e aittir.