Firinda Izgara Tavuk

   (4501)    (0)     (0)
Firinda Izgara Tavuk

KAÇ KISILIK HAZIRLAMA SÜRESI PISIRME SÜRESI
2 kisilik 19 dakika 20 dakika
Gerekli Malzemeler
  • 6 tane kalçali but/ baget/but ne isterseniz ama yagli olacak
  • 3-4 tane patates
  • biber
  • kekik, pulbiber, karabiber tuz (patatesler için)
  • istege bagli 1 yemek kasigi yogurt, salça baharat
Nasil Yapilir?

Tavuklar sadece tuzlanarak da yapilabilir istenirse yogurtla salça ve baharatlar karistirilarak tavuklara sürülür. Tavuklar firinin izagarasina siralanir. Patatesler elma dilim dogranir yada istediginiz farkli bir sekilde. Istege bagli olarak biberlerde temizlenir. Firinin tepsisie bahartlanan patates ve biberler siralanir. Firina yerlestirilirken resimde de görülecegi gibi firinda ortanin bir altina tepsi, hemen üstündeki yere izgara koyulur. Izgaradaki tavugun suyuyla pisen patateslerde farkli bir lezzet olacaktir. Kizaran tavuklar altüst yapilabilir. Afiyet olsun.

Püf Noktalari

Tarifin püf noktasi yoktur, lütfen sevginizi ekleyin

Pisirme Önerileri

Pisirme önerisi yoktur

Servis Önerileri

Servis önerisi yoktur

Tarife Yorum Ekle
Ad Soyad
Yorum Basligi
Dikkat! Suç teskil edecek, yasadisi, tehditkar, rahatsiz edici, hakaret ve küfür içeren, asagilayici, küçük düsürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykiri, kisilik haklarina zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden dogan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içerigi gönderen Üye/Üyeler’e aittir.