Reçelli Safranlı İrmik Tatlısı

KAÇ KİŞİLİK | HAZIRLAMA SÜRESİ | PİŞİRME SÜRESİ |
---|---|---|
1 kişilik | 24 dakika | 102 dakika |
Gerekli Malzemeler
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı irmik
- 2 litre süt
- 1 pakett vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 6 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 3-4 yemek kaşığı çilek reçeli veya 1 su bardağı çilek
- Çay kasığının ucu kadar safran baharatı
- Tarçın
Nasıl Yapılır?
Şekeri irmiği ve sütü bir tencereye boşaltın. Kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca 2 dk kadar karıştırmaya devam edin ve ocağın altını kapatıp tereyağını, vanilyayı ve hindistan cevizini ekleyin karıştırın. Daha sonra karışımı üçe ayırın. Ayırdığınız parçalardan biri aynen kalacak, ikincisine safranı ekleyip karıştırın. Diğer parça ise çilekli olacak. Eğer reçel kullanacaksanız şeker miktarını biraz azaltın derim ama çilek kullanacaksanız buna gerek yok. Çileğim olmadığı için çilek reçelini kullandım. Eğer çilek kullanacaksanız da rondodan geçirin. Suyla ıslatılmış tepsinize ilk kata safran koyduğunuz katı dökün ve kaşıkla yayın daha sonra sade ve çilekli katları dökün. 2-3 saat dolapta bekletin. Üzerine tarçın serperek servis yapabilirsiniz. Yapımı oldukça basit bir o kadarda lezzetli bir tatlı. Afiyet olsun.
Püf Noktaları
Tarifin püf noktası yoktur, lütfen sevginizi ekleyin
Pişirme Önerileri
Pişirme önerisi yoktur
Servis Önerileri
Servis önerisi yoktur