Reçelli Safranlı İrmik Tatlısı

   (4468)    (0)     (0)
Reçelli Safranlı İrmik Tatlısı

KAÇ KİŞİLİK HAZIRLAMA SÜRESİ PİŞİRME SÜRESİ
1 kişilik 24 dakika 102 dakika
Gerekli Malzemeler
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı irmik
  • 2 litre süt
  • 1 pakett vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 3-4 yemek kaşığı çilek reçeli veya 1 su bardağı çilek
  • Çay kasığının ucu kadar safran baharatı
  • Tarçın
Nasıl Yapılır?

Şekeri irmiği ve sütü bir tencereye boşaltın. Kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca 2 dk kadar karıştırmaya devam edin ve ocağın altını kapatıp tereyağını, vanilyayı ve hindistan cevizini ekleyin karıştırın. Daha sonra karışımı üçe ayırın. Ayırdığınız parçalardan biri aynen kalacak, ikincisine safranı ekleyip karıştırın. Diğer parça ise çilekli olacak. Eğer reçel kullanacaksanız şeker miktarını biraz azaltın derim ama çilek kullanacaksanız buna gerek yok. Çileğim olmadığı için çilek reçelini kullandım. Eğer çilek kullanacaksanız da rondodan geçirin. Suyla ıslatılmış tepsinize ilk kata safran koyduğunuz katı dökün ve kaşıkla yayın daha sonra sade ve çilekli katları dökün. 2-3 saat dolapta bekletin. Üzerine tarçın serperek servis yapabilirsiniz. Yapımı oldukça basit bir o kadarda lezzetli bir tatlı. Afiyet olsun.

Püf Noktaları

Tarifin püf noktası yoktur, lütfen sevginizi ekleyin

Pişirme Önerileri

Pişirme önerisi yoktur

Servis Önerileri

Servis önerisi yoktur

Tarife Yorum Ekle
Ad Soyad
Yorum Başlığı
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.