Kıyma Kebabı

   (10592)    (0)     (0)
Kıyma Kebabı

KAÇ KİŞİLİK HAZIRLAMA SÜRESİ PİŞİRME SÜRESİ
8 kişilik 11 dakika 107 dakika
Gerekli Malzemeler
  • 500 gram kıyma
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • (Arzuya göre diğer baharatları da ekleyebilirsiniz)
  • Üst sosu için;
  • Salça
  • Tereyağı
  • Su
  • Tuz
Nasıl Yapılır?

Kıymayı yoğurma kabına alıp, ezilmiş sarımsakları ve baharatları da katıp yoğurun. Buzdolabına kaldırıp 15 dakika dinlendirin. Yağlanmış fırın camına kıymayı koyup yaydıktan sonra önceden ısıtılmış fırına koyup 180 derece pişirelim. Sosu için: Önce tereyağını koyup sonra salçasını da koyup karıştırdıktan sonra tuzunu ve suyunu da koyduktan sonra pişmeye bırakın. Kıvamı ne koyu ne cıvık olacak. Servis tabağına kıyma kebabından kalın dilim koyup üzerine de salçalı sosu gezdirin yanında yoğurt ile servis edelim. Afiyet olsun.

Püf Noktaları

Tarifin püf noktası yoktur, lütfen sevginizi ekleyin

Pişirme Önerileri

Pişirme önerisi yoktur

Servis Önerileri

Servis önerisi yoktur


Etiketler; #Kıyma #Kebabı
Tarife Yorum Ekle
Ad Soyad
Yorum Başlığı
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.