Kıyma Kebabı

KAÇ KİŞİLİK | HAZIRLAMA SÜRESİ | PİŞİRME SÜRESİ |
---|---|---|
8 kişilik | 11 dakika | 107 dakika |
Gerekli Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 3 diş sarımsak
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- (Arzuya göre diğer baharatları da ekleyebilirsiniz)
- Üst sosu için;
- Salça
- Tereyağı
- Su
- Tuz
Nasıl Yapılır?
Kıymayı yoğurma kabına alıp, ezilmiş sarımsakları ve baharatları da katıp yoğurun. Buzdolabına kaldırıp 15 dakika dinlendirin. Yağlanmış fırın camına kıymayı koyup yaydıktan sonra önceden ısıtılmış fırına koyup 180 derece pişirelim. Sosu için: Önce tereyağını koyup sonra salçasını da koyup karıştırdıktan sonra tuzunu ve suyunu da koyduktan sonra pişmeye bırakın. Kıvamı ne koyu ne cıvık olacak. Servis tabağına kıyma kebabından kalın dilim koyup üzerine de salçalı sosu gezdirin yanında yoğurt ile servis edelim. Afiyet olsun.
Püf Noktaları
Tarifin püf noktası yoktur, lütfen sevginizi ekleyin
Pişirme Önerileri
Pişirme önerisi yoktur
Servis Önerileri
Servis önerisi yoktur