Çiğ Köfte Tarifi

KAÇ KİŞİLİK | HAZIRLAMA SÜRESİ | PİŞİRME SÜRESİ |
---|---|---|
10 kişilik | 29 dakika | 56 dakika |
Gerekli Malzemeler
- 250 gr yağsız dana kıyma (bir kaç kere çekilmiş)
- 400 gr ince çiğ köftelik bulgur
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 orta boy soğan
- 5 diş sarımsak
- İsot, tuz
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet yeşil soğan (sadece yeşil kısımları)
Nasıl Yapılır?
Kuru soğan ve sarımsakları minik minik doğrayın. İçine salçaları ve kıymayı ekleyip yoğurun. Bulguru ekleyip yumuşayana kadar yoğurun. (Arada az miktarda su ekleyin.) Macun kıvamına geldiğinde doğranmış maydanoz, yeşil soğan ve baharatları ekleyin. Az miktarda daha su ekleyip son kez yoğurun.(Tüm yoğurma işlemi boyunca kullanacağınız su miktarı iki çay bardağını geçmemeli.) Şekil vererek servis yapın. Afiyet olsun…
Püf Noktaları
Tarifin püf noktası yoktur, lütfen sevginizi ekleyin
Pişirme Önerileri
Pişirme önerisi yoktur
Servis Önerileri
Servis önerisi yoktur