Kabak Siyirma Mezesi

   (4570)    (0)     (0)
Kabak Siyirma Mezesi

KAÇ KISILIK HAZIRLAMA SÜRESI PISIRME SÜRESI
6 kisilik 43 dakika 25 dakika
Gerekli Malzemeler
  • Yesil sogan
  • 4 adet orta boy kabak
  • 1 avuç pirinç
  • Yarim limon
  • 1 tane sarimsak
  • Yarim su bardagi su
  • Tuz
  • Üzeri Için;
  • Dereotu
Nasil Yapilir?

Derin tavamizi çikarip içine; Yesil soganlari ince ince dograyip sarimsagi ekleyip sivi yagda kavuruyoruz. Kabaklarin kabuklarini soyduktan sonra boyuna serikler halinde çekirdek kismina kadar ince uzun dogruyoruz. (soyucu da kullanabilirsiniz daha kolay oluyor). Kabaklari da ekliyoruz. Kabaklar suyunu birakana kadar kavuruyoruz ve pirinçleri ekliyoruz. Limonu üzerine gezdiriyoruz 1 Çay kasigi tuz ekliyoruz. Yarim çay bardagi su ekliyoruz pirinçler yumusayana kadar pisiriyoruz. Üzerini dereotu ile süsleyip servis yapiyoruz. Afiyet Olsun…

Püf Noktalari

Tarifin püf noktasi yoktur, lütfen sevginizi ekleyin

Pisirme Önerileri

Pisirme önerisi yoktur

Servis Önerileri

Servis önerisi yoktur

Tarife Yorum Ekle
Ad Soyad
Yorum Basligi
Dikkat! Suç teskil edecek, yasadisi, tehditkar, rahatsiz edici, hakaret ve küfür içeren, asagilayici, küçük düsürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykiri, kisilik haklarina zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden dogan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içerigi gönderen Üye/Üyeler’e aittir.