Piyaz (Yöresel)

   (6757)    (0)     (0)
Piyaz (Yöresel)

KAÇ KISILIK HAZIRLAMA SÜRESI PISIRME SÜRESI
2 kisilik 56 dakika 83 dakika
Gerekli Malzemeler
  • 2 su bardagi haslanmis kuru fasulye
  • 1 adet orta boy sogan
  • 1 adet domates
  • 8-9 dal maydanoz
  • 1 tatli kasigi sumak
  • Tuz
  • Sos için:
  • 4 çorba kasigi zeytinyagi
  • 2 çorba kasigi elma sirkesi
  • 1 çorba kasigi limon suyu
Nasil Yapilir?

Piyaz, köfte ve et yemeklerimizin eslikçisi. Çukurova’da genelde et yemeklerinin yanina patlicanli ve yogurtlu salatalar, ince ezme domatesli lezzetler,sogan ,çoban veya yesil salatalar sunulur.Bakliyat salatalari ve mezeleri çok alisa gelmis degiller bu yörede.Humus hariç …. Soframda izgara köfte veya cizbiz köfte sunuyorsam, özellikle yaninda piyazi tercih ederim. Sumak yasadigim yörede bolca kullanilan bir baharat.Tarifimde eksi tadi dengelemek için kullaniliyor,sirke ise olmazsa olmaz…. Bugün izgara köftemizin yaninda yer alan sekliyle “Çukurova’li Piyaz” in yapilisi: Fasulyeleriniz bildiginiz yöntemle haslayin,yumusak,azicik çatlamis ve agizda dagilir halde olsun.Sogani ince halkalayin,maydanozu kiyin.Kabugunu soydugunuz domatesi küp dograyin. Fasulyeleri, kuru sogan, maydanoz ve domatesi derince bir kaba alin. Sumaginizi ekleyin.Tuzunu ayarlayin.Servise yakin sos malzemenizi de ekleyip,iyice karistirin. Afiyet olsun.

Püf Noktalari

Tarifin püf noktasi yoktur, lütfen sevginizi ekleyin

Pisirme Önerileri

Pisirme önerisi yoktur

Servis Önerileri

Servis önerisi yoktur

Tarife Yorum Ekle
Ad Soyad
Yorum Basligi
Dikkat! Suç teskil edecek, yasadisi, tehditkar, rahatsiz edici, hakaret ve küfür içeren, asagilayici, küçük düsürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykiri, kisilik haklarina zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden dogan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içerigi gönderen Üye/Üyeler’e aittir.