Hünkar Begendi

   (4375)    (0)     (0)
Hünkar Begendi

KAÇ KISILIK HAZIRLAMA SÜRESI PISIRME SÜRESI
9 kisilik 58 dakika 69 dakika
Gerekli Malzemeler
  • 500 g kusbasi et
  • 2 yemek kasigi sivi yag
  • 2 adet domates
  • 1 adet sogan
  • 3 bardak sicak su
  • Tuz, karabiber, kirmizi biber
  • 5 adet patlican
  • 2 yemek kasigi un
  • 4 yemek kasigi tereyag veya margarin
  • 1 su bardagi süt
  • 1 çay fincani kasar peynir rendesi
  • Üstü için;
  • 1 küçük demet maydanoz
Nasil Yapilir?

Tencereye sivi yag ve kiyilmis soganlari ilave edip kavurun. Üstüne eti ilave edip suyunu çekene kadar kavurun. Küçük küçük kesilen domatesleri de ekleyip tekrar kavurun. Üstüne su, tuz ve baharatlari ilave edip etler yumusayana kadar pisirin.Suyunu azaltmayin sulu bir et olacak. Patlicanlar közlenir ve kabuklari soyulup ince ince kiyilir. Baska bir tencerede margarin ve un hafifçe kavrulur. Kiyilan patlicanlar eklenir. Süt ve tuz eklenir indirmeye yakin kasar rendesi ilave edilip tencerenin agzi kapatilir. Kasar peynirin erimesi saglanir.
Servis tabagina patlicanlari harç alinip kasigin sirtiyla tabaga yayilir. Ortasina sulu bir sekilde et koyulup maydanoz serpilir. Servise hazir.

Püf Noktalari

Tarifin püf noktasi yoktur, lütfen sevginizi ekleyin

Pisirme Önerileri

Pisirme önerisi yoktur

Servis Önerileri

Servis önerisi yoktur


Etiketler; #Hünkar #Begendi
Tarife Yorum Ekle
Ad Soyad
Yorum Basligi
Dikkat! Suç teskil edecek, yasadisi, tehditkar, rahatsiz edici, hakaret ve küfür içeren, asagilayici, küçük düsürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykiri, kisilik haklarina zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden dogan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içerigi gönderen Üye/Üyeler’e aittir.