Fava(Bakla Ezmesi)

   (5450)    (0)     (0)
Fava(Bakla Ezmesi)

KAÇ KISILIK HAZIRLAMA SÜRESI PISIRME SÜRESI
10 kisilik 37 dakika 26 dakika
Gerekli Malzemeler
  • 2 su bardagi kuru iç bakla(kabuksuz)
  • 1 bas sogan
  • ½ çorba kasigi seker
  • 1 tatli kasigi tuz
  • ½ su bardagi zeytinyagi
Nasil Yapilir?

Kuru baklalari aksamdan soguk suya islatin,ertesi sabah düdüklü tencere alin,sicak su ekleyerek kaynatin,çikan köpüklü suyu dökün.(15 dk kaynatin)

Tekrar sicak su ekleyin,(bakla seviyesinin 1 parmak altinda olacak),sogani 4’e bölün ekleyin,ardindan tuz ve sekeri de ekleyerek düdüklünün kapagini kapatarak 20 dk pismeye birakin.

Hafif ilinan baklayi el blendirindan geçirin,pürüzsüz hale getirin,yarim su bardagi zeytinyagini ekleyin.Ezilmis baklaniz koyu boza kivaminda olmali…

Cam Kaba dökerek sogutun,ardindan 7-8 saat buzdolabinda bekletin…

Servis esnasinda üzerine zeytinyagi gezdirin.Kiyilmis dereotu, sogan ve tuzlu sardalya(konserve) favanizi zenginlestirecektir

Not:Tuzlu sardalyanin tuzundan arinmasi için sirkeye yatirabilirsiniz….

Püf Noktalari

Tarifin püf noktasi yoktur, lütfen sevginizi ekleyin

Pisirme Önerileri

Pisirme önerisi yoktur

Servis Önerileri

Servis önerisi yoktur

Tarife Yorum Ekle
Ad Soyad
Yorum Basligi
Dikkat! Suç teskil edecek, yasadisi, tehditkar, rahatsiz edici, hakaret ve küfür içeren, asagilayici, küçük düsürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykiri, kisilik haklarina zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden dogan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içerigi gönderen Üye/Üyeler’e aittir.