Patlican Tava

   (5085)    (0)     (0)
Patlican Tava

KAÇ KISILIK HAZIRLAMA SÜRESI PISIRME SÜRESI
7 kisilik 33 dakika 106 dakika
Gerekli Malzemeler
  • 3 adet orta boy bostan patlicani
  • 4 adet orta boy olgun domates
  • 3 dis sarmisak
  • maydanoz
  • tuz
  • 4 adet kesme seker
  • süzme yogurt veya tuzsuz sert peyaz peynir
Nasil Yapilir?

Patlicanlar yikanir ve kabuklari pijama seklinde soyulur. Keskin bir biçakla iki parmak kalinliginda halka halka dogranir. Patlican halkalarinin her iki yüzü bolca tuzlanip bir kevgire dik olarak siralanir ve 2 saat bekletilir. Aci ve kara suyu akan patlicanlar bol suyla yikanir, zedelenmeden yumusak bir bezle iyice kurulanir.
Bir parmak çiçekyagi çelik tavaya konup orta ateste isitilir. Patlicanlar bu yagda alt üst kizartilir (çok kizartip yakmayin). Kizaran patlicanlar iyice süzülür ve bir kayik tabaga alinir.
Önceden kabuklari soyulup kusbasi dogranan domatesler tavada kalan yaga atilir (Siçramamasi için üstüne kapak kapatilir). Yeterince tuz, 4 adet kesme seker ile ince rendelenmis 3 dis sarmisak eklenir. Orta ateste 15 dakika pisirilir.
Hazirlanan sos patlicanlarin üzerine dökülür. Her bir halkanin üstüne süzme yogurt veya beyaz peynir parçalari konup maydanozla süslenir.
Afiyet olsun :)

Püf Noktalari

Tarifin püf noktasi yoktur, lütfen sevginizi ekleyin

Pisirme Önerileri

Pisirme önerisi yoktur

Servis Önerileri

Servis önerisi yoktur


Etiketler; #Patlican #Tava
Tarife Yorum Ekle
Ad Soyad
Yorum Basligi
Dikkat! Suç teskil edecek, yasadisi, tehditkar, rahatsiz edici, hakaret ve küfür içeren, asagilayici, küçük düsürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykiri, kisilik haklarina zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden dogan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içerigi gönderen Üye/Üyeler’e aittir.