Lahana Kavurmasi Tarifi

   (7051)    (0)     (0)
Lahana Kavurmasi Tarifi

KAÇ KISILIK HAZIRLAMA SÜRESI PISIRME SÜRESI
1 kisilik 40 dakika 89 dakika
Gerekli Malzemeler
  • 400 gr beyaz lahana
  • 3 adet sogan
  • 4 dal taze sogan
  • 2 adet havuç
  • 4 yemek kasigi pirinç
  • yarim çay bardagi zeytinyagi
  • 2 yemek kasigi sivi yag
  • Maydanoz, tuz, kirmizi biber
  • Istege göre yogurt
Nasil Yapilir?

Lahanalar ince ince dogranip yikanir. Soganlar sivi yag ile kavrulur. Ardindan rendelenen havuçlar ilave edilip kavrulur. Lahanalar da ilave edilip kavurma islemine devam edilir. Lahanalar söndükten sonra iri iri dogranan taze soganlar da ilave edilir. Az diriliklerini kaybettiklerinde yukarida pirinç yazdim ama ben göce kullandim. Ama pirinç, ince yada kalin bulgurda kullanilabilir. 1 su bardagindan bir parmak az sicak su ilave edilip kisik ateste pisirmeye birakilir. Pilav yapar gibi. Pirinçler pisince üzerine zeytinyagi dökülüp atesten alinir ve tencerenin agzi kapali dinlenmeye birakilir. Ben hafif ilikken yogurtla servis yaptim. Üzerini kirmizi biber ve maydanozla süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun…

Püf Noktalari

Tarifin püf noktasi yoktur, lütfen sevginizi ekleyin

Pisirme Önerileri

Pisirme önerisi yoktur

Servis Önerileri

Servis önerisi yoktur

Tarife Yorum Ekle
Ad Soyad
Yorum Basligi
Dikkat! Suç teskil edecek, yasadisi, tehditkar, rahatsiz edici, hakaret ve küfür içeren, asagilayici, küçük düsürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykiri, kisilik haklarina zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden dogan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içerigi gönderen Üye/Üyeler’e aittir.