Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tarifi

   (5679)    (0)     (0)
Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tarifi

KAÇ KİŞİLİK HAZIRLAMA SÜRESİ PİŞİRME SÜRESİ
9 kişilik 55 dakika 53 dakika
Gerekli Malzemeler
  • Yarım kg kabak
  • 2 adet biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz ve karabiber
  • Süslemek için dereotu
Nasıl Yapılır?

Kabakları yıkayın. Ortadan diklemesine ikiye bölüp yarım ay şeklinde, yarım cm kalınlığında kesin. Biberlerin çekirdekleri iki parmak uzunluğunda kesin.
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Sarımsakların kabuklarını çıkarıp dilim dilim kesin. Geniş bir tavaya zeytinyağını koyup kızdırın. Tavaya kabakları alın, ateşi açık hale getirip arada karıştırarak kavurun. Kabaklardan bazısı kızarmaya başladığında biberleri ve sarımsakları ekleyin. Arada karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin. Domatesleri, toz şekeri, damak tadınıza uygun miktardaki tuzu ve karabiberi ilave edip harmanlayın. 2-3 dakika daha pişirin. Zeytinyağlı kabağı geniş bir servis tabağına alarak soğumaya bırakın. Üzerine kıyılmış dereotlarını serpiştirerek ikram edin. Afiyet olsun.

Püf Noktaları

Tarifin püf noktası yoktur, lütfen sevginizi ekleyin

Pişirme Önerileri

Pişirme önerisi yoktur

Servis Önerileri

Servis önerisi yoktur

Tarife Yorum Ekle
Ad Soyad
Yorum Başlığı
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.