Elmalı Malibu Güzeli

   (4900)    (0)     (0)
Elmalı Malibu Güzeli

KAÇ KİŞİLİK HAZIRLAMA SÜRESİ PİŞİRME SÜRESİ
8 kişilik 21 dakika 17 dakika
Gerekli Malzemeler
  • 7 elma
  • 2 muz (dilerseniz)
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tarçın
  • Muhallebi için;
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • Üstü için;
  • 3 yumurta beyazı
  • Yarım çay bardağı şeker
Nasıl Yapılır?

Elmaları soyun küp küp doğrayın ve 1 çay bardağı şekerle kısık ateşte pişirin, tarçınla karıştırın (Suyu varsa kaşıkla fazla suyunu dökün). Borcam tepsinize döküp soğumaya bırakın. Üstüne doğradığınız muzları döşeyin. Muhallebi için tüm malzemeyi ocağa koymadan evvel güzelce çırpın, daha sonra karıştırarak kaynamasını sağlayın (vanilyayı ocaktan aldıktan sonra ekleyin), soğumaya bırakın. Diğer tarafta 3 yumurta beyazı ve yarım çay bardağı şekeri mikserle aynı beze yapar gibi köpük köpük olana dek çırpın (yaklaşık 10 dk). Son olarak tepsideki meyvelerin üstüne soğumuş muhallebiyi dökün ve eşit oranda yayın. Onun üstüne yumurtalı köpüğü eşit oranda yayın ve 180 derece fırında üstü pembeleşene kadar pişirin. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra hafif meyveli tatlımız hazır. Dilerseniz ceviz içi serpiştirerek veya çeşitli soslar dökerek servis edebilirsiniz Afiyet olsun:)

Püf Noktaları

Tarifin püf noktası yoktur, lütfen sevginizi ekleyin

Pişirme Önerileri

Pişirme önerisi yoktur

Servis Önerileri

Servis önerisi yoktur

Tarife Yorum Ekle
Ad Soyad
Yorum Başlığı
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.