Lor Tatlısı Tarifi

   (7510)    (0)     (0)
Lor Tatlısı Tarifi

KAÇ KİŞİLİK HAZIRLAMA SÜRESİ PİŞİRME SÜRESİ
9 kişilik 9 dakika 40 dakika
Gerekli Malzemeler
  • 500 gr tuzsuz lor peyniri
  • 4 Yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1su bardağı pirinç unu
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Şerbeti için
  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 dilim limon
  • Üzeri için
Nasıl Yapılır?

Lor peyniri kaba alınır ve çatal yardımıyla ezilir üzerine yumurtalar kırılır. Üzerine un, pirinç unu, 1 su bardağı şeker, sıvı yağ ve kabartma tozu eklenerek karıştırılır. Cıvık bir hamur olacağı için sadece kaşıkla karıştırmanız yeterli bir yandan şerbet malzemeleri ile şerbet kaynatılır ılınması beklenir. Karıştırılan hamur krema torbasına konulup istediğiniz büyüklükte bezeler yapılır.( ben cevizden biraz daha büyük bezeler yaptım). 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Tatlılarımız piştikten sonra ılık şerbetle sıcak sıcak ıslanır. Şerbeti çekmesi sağlanır, dilerseniz kaymakla dilerseniz süzme yoğurtla servis edilir. Afiyet olsun…

Püf Noktaları

Tarifin püf noktası yoktur, lütfen sevginizi ekleyin

Pişirme Önerileri

Pişirme önerisi yoktur

Servis Önerileri

Servis önerisi yoktur

Tarife Yorum Ekle
Ad Soyad
Yorum Başlığı
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.