Yumurtalı Krem Turta

   (10634)    (0)     (0)
Yumurtalı Krem Turta

KAÇ KİŞİLİK HAZIRLAMA SÜRESİ PİŞİRME SÜRESİ
6 kişilik 22 dakika 112 dakika
Gerekli Malzemeler
  • Hamuru için:
  • Hamuru için hazır pay hamuru kullanılır, ama ben hamurunu kendim yapıyorum
  • 1,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 5 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 2-3 yemek kaşığı buzlu su
  • Turta için:
  • 2 adet yumurta
  • 1/4 su bardağı pudra şeker
  • 3/4 su bardağı süt
  • 1/2 çay kaşığı rendelenmiş hint cevizi (Muskat)
Nasıl Yapılır?

Hamurun hazırlanışı;
Eğer hazır hamur kullanıyorsanız hamuru borcam fırın kabına yayın.
Hamuru kendiniz yapıyorsanız; unu, şekeri ve yağı elinizle karıştırarak birbirine yedirin. Sonra suyu ilave edip çok sert bir hamur elde edin. Yaklaşık 5 dakika hamuru yoğurduktan sonra sarıp dolaba kaldırın. Bu arada turtayı hazırlayın. Fırını 170 dereceye ayarlayın, sonra yumurtaları ve ve şekeri iyice çırpın. Yavaş yavaş sütü ve hint cevizini ilave edin ve karıştırın.
Dolaptan hamuru çıkarın ve borcam kabın genişliğince açın. Kabın içine elinizle bastırarak iyice tabağa yapışmasını sağlayın. Hazırladığınız yumurtalı süt karışımını hamurun üzerine yavaşça dökün. Önceden ısıttığınız 170 derece fırında 30 dakika pişirin. Pişince yumurtalı süt karışımı katılaşır ve hamurun kenarları kızarır. Soğuduktan sonra üzerine biraz daha hint cevizi serpilir. Dilimleyerek ister sade, ister kaymak ile servis edilir. Afiyet olsun…

Püf Noktaları

Tarifin püf noktası yoktur, lütfen sevginizi ekleyin

Pişirme Önerileri

Pişirme önerisi yoktur

Servis Önerileri

Servis önerisi yoktur

Tarife Yorum Ekle
Ad Soyad
Yorum Başlığı
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.