Hindistan Cevizli Kolay Tart

KAÇ KİŞİLİK | HAZIRLAMA SÜRESİ | PİŞİRME SÜRESİ |
---|---|---|
3 kişilik | 18 dakika | 106 dakika |
Gerekli Malzemeler
- Hazır kakaolu kek tabanı
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- Yarım limonun suyu
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 limon ya da portakal kabuğu rendesi
- Üzeri için:
- Fındık
- Ceviz
- Süslemek için:
- Damla çikolata
- Hazır çikolata sosu
Nasıl Yapılır?
Hazır kek tabanını iki parça olarak fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Bir kapta yumurta, yağ, şeker, limon suyu, kabuğu, hindistan cevizini ekleyip karıştırıyoruz. İki kek tabanına da eşit olarak paylaştırıyoruz. Rondoda yarım su bardağı fındık ve yarım su bardağı cevizi ufalıyoruz Bir tartımıza bol fındık diğer tartımıza cevizden serpiyoruz. Arzu edersek bir tanesini derin dondurucuya kaldırıp sonra da pişirebiliriz. Hazırladığımız tartları 170 derecelik fırında 10-15 dakika pişiriyoruz (üstü kızarınca kontrol edelim). Soğuduktan sonra fındıklı tartı damla çikolata, cevizliyi ise çikolata sosuyla süsleyip servis edelim. Afiyet olsun.
Püf Noktaları
Tarifin püf noktası yoktur, lütfen sevginizi ekleyin
Pişirme Önerileri
Pişirme önerisi yoktur
Servis Önerileri
Servis önerisi yoktur