Mandalinali Pasta

   (10044)    (1)     (0)
Mandalinali Pasta

KAÇ KİŞİLİK HAZIRLAMA SÜRESİ PİŞİRME SÜRESİ
1 kişilik 10 dakika 42 dakika
Gerekli Malzemeler
  • Hamuru için:
  • 125 g un
  • 65 g şeker
  • 65 g tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • İçi için:
  • 2 paket vanilyalı puding
  • 500 ml süt
  • 200 gr şeker
  • 3 adet schmand: (Türkcesini ekşi krema olarak buldum )
  • 2 konserve mandalina
  • 1 paket renksiz pasta jölesi
Nasıl Yapılır?

Süt, şeker ve pudingi pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.

Hamuru için verdiğim malzemeyi yoğurup kelepçeli pasta kalıbına yayıyoruz. Hamuru kenar kısımlarını da yükselterek yerleştiriyoruz. Ayrıntılı olarak resimlerde de görebilirsiniz. Soğuyan pudingin üst kaymaklarını kaşıkla alıyoruz. İçine schmandları (ekşi krema ) ekleyip karıştırıyoruz. Baya koyu bir kıvam alıyor, kalıbın içine döküyoruz. Güzelce yayıyoruz her yeri aynı ayarda olması için üzerine süzdürdüğümüz konserve mandalinaları yerleştirip 175 derecede 80 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkıp biraz soğuduktan sonra jölesini döküyoruz. Afiyet olsun.

Püf Noktaları

Tarifin püf noktası yoktur, lütfen sevginizi ekleyin

Pişirme Önerileri

Pişirme önerisi yoktur

Servis Önerileri

Servis önerisi yoktur

Tarife Yorum Ekle
Ad Soyad
Yorum Başlığı
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sibel Aslantaş - 7/24/2015
mandalinalı pasta mı olurmuş demeyin, mevsiminde yaptım, çok güzeldi.