Kasarli Patlican Tava

   (5577)    (0)     (0)
Kasarli Patlican Tava

KAÇ KISILIK HAZIRLAMA SÜRESI PISIRME SÜRESI
7 kisilik 58 dakika 73 dakika
Gerekli Malzemeler
  • 500 gr kusbasi kuzu eti
  • 3/4 su bardagi siviyag
  • 1 adet sogan
  • 500 gr mantar
  • 2 su bardagi sicak su
  • 500 gr patlican
  • 500 gr domates
  • 250 gram sivri biber
  • Iki buçuk su bardagi rendelenmis kadar peyniri, tuz
Nasil Yapilir?

Siviyagi tencereye alip üzerine etleri ekleyin. Etler suyunu salip yeniden çekinceye kadar kavurun. Daha sonra üzerine yemeklik dogranmis sogani ve 4'e bölünmüs mantarlari ilave edip kavurun. Sicak su ve tuz ekleyin. Orta ateste 20-25 dakika pisirin. Diger taraftan kusbasi dogranmis patlicanlari tuzlu suda bekletip acisini aldiktan sonra siviyagda kizartip kenara alin. Domatesleri kusbasi, biberleri ince dograyin. Et pisince bir firin tepsisine bosaltip üzerine kizarttiginiz patlicanlari, domates ve biberleri yerlestirin. Rendelenmis kasar peynirini serpin. Önceden isitilmis 200 derece firinda 15 dakika pisirin. Dilimleyerek servis yapin.

Püf Noktalari

Tarifin püf noktasi yoktur, lütfen sevginizi ekleyin

Pisirme Önerileri

Pisirme önerisi yoktur

Servis Önerileri

Servis önerisi yoktur

Tarife Yorum Ekle
Ad Soyad
Yorum Basligi
Dikkat! Suç teskil edecek, yasadisi, tehditkar, rahatsiz edici, hakaret ve küfür içeren, asagilayici, küçük düsürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykiri, kisilik haklarina zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden dogan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içerigi gönderen Üye/Üyeler’e aittir.