Etli Barbunya Pilaki

   (11128)    (0)     (0)
Etli Barbunya Pilaki

KAÇ KİŞİLİK HAZIRLAMA SÜRESİ PİŞİRME SÜRESİ
1 kişilik 55 dakika 75 dakika
Gerekli Malzemeler
  • 2 soğan
  • 20 gr tereyağı
  • 500 gr kuzu eti
  • 10 diş temizlenmiş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • 1 su bardağı haşlanmış barbunya
  • 1 salçalık kırmızıbiber turşusu
  • 1 dolmalık sarıbiber 1 taze soğan
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
Nasıl Yapılır?

Soğanı soyup kıyın. Kuzu etlerini fındık büyüklüğünde doğrayın. Biberleri doğrayın.
Karabiber ve kimyonu sirke ile küçük bir kasede karıştırın. Tereyağını küçük bir tavada eritip soğanlarla sarımsakları pembeleşinceye kadar kavurun.Ocaktan alın.
Tencerenin dibine kuzu etlerinin yarısını yayın. Üzerine soğanlı karışım ve diri kıvamda haşlanmış barbunyaları serpin.Kalan et ve doğranmış biberi de üzerine yayın.
Salçayı 1 bardak suda eritin. Baharatı ekleyip karıştırın. Etlerin üzerine gezdirerek dökün. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Birkaç taşım kaynayınca ateşi kısın. 30 dakika pişirin.
Pilaki pişerken taze soğanı temizleyip kıyın. Kıyılmış taze soğan serpiştirip sıcak servis yapın.

Püf Noktaları

Tarifin püf noktası yoktur, lütfen sevginizi ekleyin

Pişirme Önerileri

Pişirme önerisi yoktur

Servis Önerileri

Servis önerisi yoktur

Tarife Yorum Ekle
Ad Soyad
Yorum Başlığı
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.