Tavuk Etli Bamya

   (11782)    (0)     (0)
Tavuk Etli Bamya

KAÇ KISILIK HAZIRLAMA SÜRESI PISIRME SÜRESI
3 kisilik 10 dakika 36 dakika
Gerekli Malzemeler
  • 4 kisilik
  • 4 tavuk budu
  • 2,5 su bardagi su
  • Yarim limonun suyu
  • 600gr bamya
  • 2 Yemek kasigi zeytinyagi
  • 1 sogan
  • 2 domates
  • 2 sivribiber
  • 1 yemek kasigi domates salçasi
  • 1 tatli kasigi biber salçasi
  • 15 gr tereyagi
  • Tuz, karabiber
Nasil Yapilir?

Bamyanin sap kisimlarini temizleyip 20 dakika limonlu suda bekletin. Tavuk butlarini bir tencereye yerlestirin. Üzerine su ekleyerek orta ateste yumusayincaya kadar pisirin. Suyunu süzerek bekletin.
Soganlari küp seklinde dograyip zeytinyaginda pembelesinceye kadar kavurun. Salçalari ekleyin. Domatesleri küp seklinde dograyip ilave edin ve biraz daha kavurun.
Biberleri ince dograyip ekleyin. Bamyalari ilave edin. Üzerine ayirdiginiz tavuk suyunu ekleyin. Tencerenin kapagini kapatrak bamyalar yumusayincaya kadar pisirin.
Tereyagini tavada eritin. Haslanmis tavuk butlarini tavaya yerlestirin. Iki tarafi da hafif kizarincaya kadar pisirin. Servis tabagina bamyalari alin. Yanina tavuk butlarini yerlestirerek sicak servis yapin.

Püf Noktalari

Tarifin püf noktasi yoktur, lütfen sevginizi ekleyin

Pisirme Önerileri

Pisirme önerisi yoktur

Servis Önerileri

Servis önerisi yoktur

Tarife Yorum Ekle
Ad Soyad
Yorum Basligi
Dikkat! Suç teskil edecek, yasadisi, tehditkar, rahatsiz edici, hakaret ve küfür içeren, asagilayici, küçük düsürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykiri, kisilik haklarina zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden dogan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içerigi gönderen Üye/Üyeler’e aittir.