Bindalli

   (13557)    (0)     (0)
Bindalli

KAÇ KISILIK HAZIRLAMA SÜRESI PISIRME SÜRESI
9 kisilik 53 dakika 27 dakika
Gerekli Malzemeler
  • 4 adet kemer patlican
  • ½ tavukgögsü veya 2 hindi biftek
  • 100 gr mantar
  • 2 ser adet kirmizi ve yesilbiber
  • 2 adet domates
  • 20–25 ispanak yapragi
  • 10–15 adet arpacik sogan
  • 4–5 dis sarimsak
  • ¼ limon suyu
  • Tuz, karabiber
Nasil Yapilir?

Patlicanlari ocak atesinde közleyelim. Közlene patlicanlari sapindan tutup, kabuklarini tepeden alta dogru çekerek soyalim. Patlicanlari sudan geçirip limon suyu ilave edilmis suda 1–2 dakika bekletelim. Patlicanlarin suyunu süzerek dograma tahtasina yatiralim. Patlicana yelpaze gibi boyuna ince kesikler yapalim. Patlicanlarin bütünlügünü bozmadan servis tabagina alarak, bekletelim.

Diger tarafta Tavuk veya hindi etini kalin dilimler halinde keselim. Tuz, karabiber serpelim. 2–3 çorba kasigi siviyagda etleri arkali önlü kizartalim.
Kizaran etleri kusbasi dograyip bekletelim. Etlerin kizardigi tavaya 2–3 kasik siviyag daha ekleyelim.
Arpacik soganlari ve sarimsaklari çevirerek kavuralim.
Mantarlari boyuna dilimleyip, ekleyelim. Suyunu çekene kadar kavuralim. Biberleri önce kalin seritler halinde dograyalim. Sonra seritleri üçgen dilimler halinde kesip tavaya alalim.2–3 dakika daha kavurduktan sonra ispanak yapraklarini dogramadan tavaya aktaralim.

Domatesleri dograyip ekleyelim. Tuz ve karabiberini ayarlayalim. Etleri ilave edip 1–2 dakika daha pisirelim. Servisten önce közlenmis patlicanlarin üzerine bu malzemeyi paylastirarak servis yapalim.

Püf Noktalari

Tarifin püf noktasi yoktur, lütfen sevginizi ekleyin

Pisirme Önerileri

Pisirme önerisi yoktur

Servis Önerileri

Servis önerisi yoktur


Etiketler; #Bindalli
Tarife Yorum Ekle
Ad Soyad
Yorum Basligi
Dikkat! Suç teskil edecek, yasadisi, tehditkar, rahatsiz edici, hakaret ve küfür içeren, asagilayici, küçük düsürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykiri, kisilik haklarina zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden dogan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içerigi gönderen Üye/Üyeler’e aittir.