Bindallı

   (13407)    (0)     (0)
Bindallı

KAÇ KİŞİLİK HAZIRLAMA SÜRESİ PİŞİRME SÜRESİ
9 kişilik 53 dakika 27 dakika
Gerekli Malzemeler
  • 4 adet kemer patlıcan
  • ½ tavukgöğsü veya 2 hindi biftek
  • 100 gr mantar
  • 2 şer adet kırmızı ve yeşilbiber
  • 2 adet domates
  • 20–25 ıspanak yaprağı
  • 10–15 adet arpacık soğan
  • 4–5 diş sarımsak
  • ¼ limon suyu
  • Tuz, karabiber
Nasıl Yapılır?

Patlıcanları ocak ateşinde közleyelim. Közlene patlıcanları sapından tutup, kabuklarını tepeden alta doğru çekerek soyalım. Patlıcanları sudan geçirip limon suyu ilave edilmiş suda 1–2 dakika bekletelim. Patlıcanların suyunu süzerek doğrama tahtasına yatıralım. Patlıcana yelpaze gibi boyuna ince kesikler yapalım. Patlıcanların bütünlüğünü bozmadan servis tabağına alarak, bekletelim.

Diğer tarafta Tavuk veya hindi etini kalın dilimler halinde keselim. Tuz, karabiber serpelim. 2–3 çorba kaşığı sıvıyağda etleri arkalı önlü kızartalım.
Kızaran etleri kuşbaşı doğrayıp bekletelim. Etlerin kızardığı tavaya 2–3 kaşık sıvıyağ daha ekleyelim.
Arpacık soğanları ve sarımsakları çevirerek kavuralım.
Mantarları boyuna dilimleyip, ekleyelim. Suyunu çekene kadar kavuralım. Biberleri önce kalın şeritler halinde doğrayalım. Sonra şeritleri üçgen dilimler halinde kesip tavaya alalım.2–3 dakika daha kavurduktan sonra ıspanak yapraklarını doğramadan tavaya aktaralım.

Domatesleri doğrayıp ekleyelim. Tuz ve karabiberini ayarlayalım. Etleri ilave edip 1–2 dakika daha pişirelim. Servisten önce közlenmiş patlıcanların üzerine bu malzemeyi paylaştırarak servis yapalım.

Püf Noktaları

Tarifin püf noktası yoktur, lütfen sevginizi ekleyin

Pişirme Önerileri

Pişirme önerisi yoktur

Servis Önerileri

Servis önerisi yoktur


Etiketler; #Bindallı
Tarife Yorum Ekle
Ad Soyad
Yorum Başlığı
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.