Etli Taze Bamya

   (8258)    (0)     (0)
Etli Taze Bamya

KAÇ KİŞİLİK HAZIRLAMA SÜRESİ PİŞİRME SÜRESİ
9 kişilik 41 dakika 16 dakika
Gerekli Malzemeler
  • 500 gr bamya
  • 250 gr az yağlı kuşbaşı kuzu eti
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet limon suyu
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet domates
  • Dört buçuk bardak sıcak su
  • Tuz
Nasıl Yapılır?

Bamyayı yıkayıp kurulayın başlarını koni şeklinde keserek temizleyin. Bir kaba alıp üzerine limon suyu gezdirin.Biraz tuz serpin.
Zeytinyağını bir tencereye alıp yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine eti ilave edip, suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Daha sonra yarım su bardağı sıcak su ilave edin.Rendelenmiş domatesleri ekleyip 5 dakika daha pişirin ve kalan suyu tencereye ilave edin.
Etler yumuşayınca bamya ve kalan limon suyunu katıın. Tuzunu ayarlayın.
Bamya yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Püf Noktaları

Tarifin püf noktası yoktur, lütfen sevginizi ekleyin

Pişirme Önerileri

Pişirme önerisi yoktur

Servis Önerileri

Servis önerisi yoktur

Tarife Yorum Ekle
Ad Soyad
Yorum Başlığı
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.