Etli karışık dolma

KAÇ KİŞİLİK | HAZIRLAMA SÜRESİ | PİŞİRME SÜRESİ |
---|---|---|
10 kişilik | 58 dakika | 24 dakika |
Gerekli Malzemeler
- 4 dolmalık kabak, 6 dolmalık biber, 7 domates,
- 500 gr. kıyma
- 3 adet soğan
- 4 kahve fincanı pirinç
- 1 çorba kaşığı margarin
- 1çorba kaşığı domates salçası
- Yarım demet dereotu ( ince kıyılmış )
- 1,5 bardak sıcak su
- Tuz, karabiber
Nasıl Yapılır?
Kabakları kazıyıp ikiye kesip içlerini sebze oyacağı ile boşaltın. Biberlerin sap kısımlarını kapak şeklinde kesip, içlerini temizleyin. 6 domatesin üst kısımlarını kapak şeklinde kesin, içini çıkarıp küp küp doğrayın. Domatesi ince ince dilimleyin.
Kıymanın derin bir kaba alın içine soğanları rendeleyip, kıymayı ilave edin. Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra kıymaya karıştırın. Domates salçası, tuzu, karabiberi, dereotunu ilave edip iyice karıştırarak bütünleştirin.
Kabak, biber ve domatesleri hazırlamış olduğunuz iç ile doldurun.Biber ve domatesleri kapaklarıyla, kabakları ise ince dilimlediğimiz domates dilimleriyle kapatın. Bir tencereye muntazam bir şekilde yerleştirin. Üzerine sıcak su ve tuz ekleyip ekleyin. Margarini küçük küçük doğrayıp dolmaların arasına serpin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin
Kabaklar yumuşayıp, dolma içindeki pirinçler şişince ateşten indirin.
Dilerseniz sarımsaklı yağlı yoğurt eşliğinde servis yapın..
Püf Noktaları
Tarifin püf noktası yoktur, lütfen sevginizi ekleyin
Pişirme Önerileri
Pişirme önerisi yoktur
Servis Önerileri
Servis önerisi yoktur