Etli karışık dolma

   (9711)    (0)     (0)
Etli karışık dolma

KAÇ KİŞİLİK HAZIRLAMA SÜRESİ PİŞİRME SÜRESİ
10 kişilik 58 dakika 24 dakika
Gerekli Malzemeler
  • 4 dolmalık kabak, 6 dolmalık biber, 7 domates,
  • 500 gr. kıyma
  • 3 adet soğan
  • 4 kahve fincanı pirinç
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım demet dereotu ( ince kıyılmış )
  • 1,5 bardak sıcak su
  • Tuz, karabiber
Nasıl Yapılır?

Kabakları kazıyıp ikiye kesip içlerini sebze oyacağı ile boşaltın. Biberlerin sap kısımlarını kapak şeklinde kesip, içlerini temizleyin. 6 domatesin üst kısımlarını kapak şeklinde kesin, içini çıkarıp küp küp doğrayın. Domatesi ince ince dilimleyin.
Kıymanın derin bir kaba alın içine soğanları rendeleyip, kıymayı ilave edin. Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra kıymaya karıştırın. Domates salçası, tuzu, karabiberi, dereotunu ilave edip iyice karıştırarak bütünleştirin.
Kabak, biber ve domatesleri hazırlamış olduğunuz iç ile doldurun.Biber ve domatesleri kapaklarıyla, kabakları ise ince dilimlediğimiz domates dilimleriyle kapatın. Bir tencereye muntazam bir şekilde yerleştirin. Üzerine sıcak su ve tuz ekleyip ekleyin. Margarini küçük küçük doğrayıp dolmaların arasına serpin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin
Kabaklar yumuşayıp, dolma içindeki pirinçler şişince ateşten indirin.
Dilerseniz sarımsaklı yağlı yoğurt eşliğinde servis yapın..

Püf Noktaları

Tarifin püf noktası yoktur, lütfen sevginizi ekleyin

Pişirme Önerileri

Pişirme önerisi yoktur

Servis Önerileri

Servis önerisi yoktur

Tarife Yorum Ekle
Ad Soyad
Yorum Başlığı
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.