Bulgurlu Ispanak Kökü

   (9777)    (0)     (0)
Bulgurlu Ispanak Kökü

KAÇ KİŞİLİK HAZIRLAMA SÜRESİ PİŞİRME SÜRESİ
2 kişilik 14 dakika 72 dakika
Gerekli Malzemeler
  • 250 gram ıspanak kökü
  • 1 çay bardağı köftelik bulgur
  • 1 cay bardağı sıcak su
  • 2 çorba kasığı dolmalık fıstık
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet halka doğranmış soğan
  • 4 diş dövülmüş sarımsak
  • 6 adet büyük boy mantar
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Tuz, karabiber, pul biber
Nasıl Yapılır?

Bulguru çukur bir kapta sıcak suyla ıslatıp kabartın. Ayrı bir tavada dolmalık fıstıkları kavurup kenara alın. Zeytinyağını bir tavaya alıp soğan, sarımsak, tuz, karabiber ve pul biberi 4-5 dakika kavurun. Üzerine ıspanak köklerini ve doğranmış mantarları ekleyip 5dakika daha kavurun. Karışıma salçayı ilave edip bir iki çevirin. Daha sonra üzerine bulgur ve nohuttu ekleyip karıştırın Fıstıkları katıp servis yapın.

Püf Noktaları

Tarifin püf noktası yoktur, lütfen sevginizi ekleyin

Pişirme Önerileri

Pişirme önerisi yoktur

Servis Önerileri

Servis önerisi yoktur

Tarife Yorum Ekle
Ad Soyad
Yorum Başlığı
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.