Mercimek köftesi

   (10087)    (0)     (0)
Mercimek köftesi

KAÇ KİŞİLİK HAZIRLAMA SÜRESİ PİŞİRME SÜRESİ
8 kişilik 37 dakika 103 dakika
Gerekli Malzemeler
  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1,5 su bardağı ince bulgur
  • 1 tane büyük boy soğan
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 5–6 tane taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz, karabiber, kimyon, toz biber
  • Marul yaprakları
Nasıl Yapılır?

Mercimeği ayıklayıp yıkayın. Geniş bir tencereye alıp üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin.
Mercimekler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan bulguru mercimekleri üzerini örtecek şekilde yayın. Tencerenin kapağını kapatıp bulgurun yeterince şişmesi için oda ısısında yarım saat kadar bekletin.
Taze soğan, maydanozu temizleyip kıyın. Derin bir kapta harmanlayın.
Soğanı soyup ince kıyın. Tavada sıvıyağı ısıtıp soğanları kavurun. Salçayı ekleyip 1–2 dakika daha kavurun. Tuz ve baharatı ekleyip ocaktan alın.
Mercimekli karışıma soğanı ilave edip karıştırın. Son olarak maydanoz, yeşil soğan karışımını ekleyip tekrar yoğurun.
Köfte hamurundan küçük bir yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde hafifçe sıkarak köfte şeklini verin. Marulu servis tabağına alıp, üzerine köfteleri yerleştirin. Servis yapın.

Püf Noktaları

Tarifin püf noktası yoktur, lütfen sevginizi ekleyin

Pişirme Önerileri

Pişirme önerisi yoktur

Servis Önerileri

Servis önerisi yoktur

Tarife Yorum Ekle
Ad Soyad
Yorum Başlığı
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.