Eskişehir usulu:Çiğ Börek

   (10280)    (0)     (0)
Eskişehir usulu:Çiğ Börek

KAÇ KİŞİLİK HAZIRLAMA SÜRESİ PİŞİRME SÜRESİ
2 kişilik 40 dakika 69 dakika
Gerekli Malzemeler
  • Eskişehir usulu:Çiğ Börek
Nasıl Yapılır?

Unu bir kaba eleyip içerisine yumurta, su ve tuzu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın. Bir tepsiye dizin ve üzerine nemli bez serin.

Hamur dinlenirken içini hazırlayın. Kuru soğanı rendeleyip yeterince tuz, karabiber ve kıyma ile birlikte karıştırın. Bir miktar su ilave edip yumuşatın.

Dinlenmiş hamurlardan birer parça alıp un serptiğiniz tezgahın üzerinde incecik açın. Sulandırılmış harçtan 1 tatlı kaşığı alıp hamurun yarısına serin. Diğer yarısını üzerine kapatıp yapıştırdıktan sonra bütün hamurları bu şekilde hazırlayın.

Kızgın yağda tersli yüzlü kızartın. Sıcak olarak servis yapın.

Püf Noktaları

Tarifin püf noktası yoktur, lütfen sevginizi ekleyin

Pişirme Önerileri

Pişirme önerisi yoktur

Servis Önerileri

Servis önerisi yoktur

Tarife Yorum Ekle
Ad Soyad
Yorum Başlığı
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.