Gökçesu pilavı

   (9731)    (0)     (0)
Gökçesu pilavı

KAÇ KİŞİLİK HAZIRLAMA SÜRESİ PİŞİRME SÜRESİ
2 kişilik 39 dakika 19 dakika
Gerekli Malzemeler
  • 1 Kase Pirinç,
  • 1 Adet Havuç,
  • 1 Su bardağı haşlanmış nohut,
  • 1 çay bardaği iri kıyılmış ceviz,
  • 1 tutam dereotu,
  • Tuz , Çiçek yağı,Su
Nasıl Yapılır?

Pirinçleri yıkayıp sıcak su ile ıslatıp 20 dakika bekletiyoruz.Yıkayıp süzüyoruz.
Tencereye yağı koyup pirinçleri kavuruyoruz.Rendelenmiş havucu ilave edip karıştırıyoruz.
Haşlanmış nohutu ilave edip tuz ve yeterince kaynar su veya etsuyu ilave ediyoruz.
Pilavı pişmeye bırakıyoruz.Piştikten sona dinlendiriyoruz.İçerisine iri kıyılmış ceviz ve ince doğranmış dereotunu ilave ediyoruz.Pilavımız servise hazır
hale getiriyoruz.

Püf Noktaları

Tarifin püf noktası yoktur, lütfen sevginizi ekleyin

Pişirme Önerileri

Pişirme önerisi yoktur

Servis Önerileri

Servis önerisi yoktur

Tarife Yorum Ekle
Ad Soyad
Yorum Başlığı
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.