Limon Kreması (Lemon Curd)

KAÇ KİŞİLİK | HAZIRLAMA SÜRESİ | PİŞİRME SÜRESİ |
---|---|---|
3 kişilik | 37 dakika | 62 dakika |
Gerekli Malzemeler
- 3 yumurta sarısı
- 120 ml limon suyu ( taze sıkılmış)
- Limon kabuğu rendesi ( bir limonun)
- 120 gram şeker
- 5 yemek kaşığı tereyağı
Nasıl Yapılır?
Yumurtaların sarısını ayırıp küçük bir tencereye koyuyoruz. Ayrı bir tencerede şekeri, limon suyunu ve rendesini şeker eriyene kadar kaynatıyoruz.Sonra bu karışıma tereyağını ilave edip eritiyoruz.Hazırladığımız bu sıcak karışımı yavaş yavaş yumurta sarılarının olduğu diğer tencereye karıştırarak koyuyoruz (ve bu tencereyi sıcak ocağın üstüne alıyoruz). Şimdi orta ateşte hiç durmadan karıştırıyoruz. Katılaşmaya başladığında ve krema haline geldiğinde Lemon Curd hazırdır.
DİKKAT: Kesinlikle kaynamaması gerek !!!! Kaynamadan önce kıvamını almalı. Bu aşama yaklaşık 10-15 dakika sürüyor.
Sıcak Lemon Curd’ü küçük bir cam kavanoza koyup ağzını kapatıp ters çevirin (vakumlanması için) ve soğumaya bırakın.
Not: Lemon Curd İngiltere’den gelen bir tarif. Orada çoğu zaman ekmeğin üstüne sürüp yerler ya da pasta kreması olarak da kullanılır. Mesela limonlu keki ikiye ayırıp arasına bu kremadan sürerseniz çok güzel olur. Ekşi sevenlerin bu tarifi beğeneceklerinden eminim.
Afiyet olsun :)
Püf Noktaları
Tarifin püf noktası yoktur, lütfen sevginizi ekleyin
Pişirme Önerileri
Pişirme önerisi yoktur
Servis Önerileri
Servis önerisi yoktur