Limon Kremasi (Lemon Curd)

   (10064)    (0)     (0)
Limon Kremasi (Lemon Curd)

KAÇ KISILIK HAZIRLAMA SÜRESI PISIRME SÜRESI
3 kisilik 37 dakika 62 dakika
Gerekli Malzemeler
  • 3 yumurta sarisi
  • 120 ml limon suyu ( taze sikilmis)
  • Limon kabugu rendesi ( bir limonun)
  • 120 gram seker
  • 5 yemek kasigi tereyagi
Nasil Yapilir?

Yumurtalarin sarisini ayirip küçük bir tencereye koyuyoruz. Ayri bir tencerede sekeri, limon suyunu ve rendesini seker eriyene kadar kaynatiyoruz.Sonra bu karisima tereyagini ilave edip eritiyoruz.Hazirladigimiz bu sicak karisimi yavas yavas yumurta sarilarinin oldugu diger tencereye karistirarak koyuyoruz (ve bu tencereyi sicak ocagin üstüne aliyoruz). Simdi orta ateste hiç durmadan karistiriyoruz. Katilasmaya basladiginda ve krema haline geldiginde Lemon Curd hazirdir.
DIKKAT: Kesinlikle kaynamamasi gerek !!!! Kaynamadan önce kivamini almali. Bu asama yaklasik 10-15 dakika sürüyor.

Sicak Lemon Curd’ü küçük bir cam kavanoza koyup agzini kapatip ters çevirin (vakumlanmasi için) ve sogumaya birakin.

Not: Lemon Curd Ingiltere’den gelen bir tarif. Orada çogu zaman ekmegin üstüne sürüp yerler ya da pasta kremasi olarak da kullanilir. Mesela limonlu keki ikiye ayirip arasina bu kremadan sürerseniz çok güzel olur. Eksi sevenlerin bu tarifi begeneceklerinden eminim.

Afiyet olsun :)

Püf Noktalari

Tarifin püf noktasi yoktur, lütfen sevginizi ekleyin

Pisirme Önerileri

Pisirme önerisi yoktur

Servis Önerileri

Servis önerisi yoktur

Tarife Yorum Ekle
Ad Soyad
Yorum Basligi
Dikkat! Suç teskil edecek, yasadisi, tehditkar, rahatsiz edici, hakaret ve küfür içeren, asagilayici, küçük düsürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykiri, kisilik haklarina zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden dogan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içerigi gönderen Üye/Üyeler’e aittir.