Hünkar pilavı

   (10083)    (0)     (0)
Hünkar pilavı

KAÇ KİŞİLİK HAZIRLAMA SÜRESİ PİŞİRME SÜRESİ
2 kişilik 43 dakika 22 dakika
Gerekli Malzemeler
  • Hünkar pilavı
Nasıl Yapılır?

   1 su bardağı baldo pirinç
   1.5 su bardağı bezelye
   250 gr orta yağlı kıyma
   40 gr tereyağı
   Yarım su bardağı domates püresi
   2 yemek kaşığı zeytinyağı
   1 orta boy soğan
   2 adaçayı yaprağı
   1 tutam kekik
   1 tutam rendelenmiş muskat
   Tuz
   Karabiber
   150 gr çemensiz pastırma
   1.5 su bardağı sıcak et suyu veya tavuk suyu

Hünkar pilavı hazırlanışı
Hünkar pilavı: Bezelyeleri tuzlu suda diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın. Tereyağının 1/3’ü ile 2 yemek kaşığı zeytinyağını tencerede ısıtın. Soğanı yemeklik doğrayın ve pembeleşene kadar yağda kavurun. Kıyma ve ufalanmış pastırmayı ilave edip kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberini ekleyin. Kıyma kavrulunca et suyu ile inceltilmiş domates püresi, adaçayı yaprakları, kekik ve rendelenmiş muskatı ilave edin. Hafif ateşte biraz suyunu çekene kadar pişirin. Bezelyeleri de ekleyin ve bir taşım daha pişirin. Pirinci bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Kalan tereyağını başka bir tencerede eritin ve pirinçleri ekleyin. 2-3 dakika kavurun. 1.5 su bardağı sıcak et veya tavuk suyunu ekleyin. önce harlı, sonra kısık ateşte pişirin. üzerine kağıt havlu kapatıp tencereyi ocaktan alın. Pilav demlendikten sonra yüksek kenarlı bir servis tabağına aktarın. Kıymalı ve pastırmalı harcı harcı pilavın üzerine yayın. Sıcak servis yapın.Hünkar pilavı artık hazır, afiyet olsun.


Püf Noktaları

Tarifin püf noktası yoktur, lütfen sevginizi ekleyin

Pişirme Önerileri

Pişirme önerisi yoktur

Servis Önerileri

Servis önerisi yoktur


Etiketler; #Hünkar #pilavı
Tarife Yorum Ekle
Ad Soyad
Yorum Başlığı
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.