Et Suyuna Mısır Unu Çorbası

KAÇ KİŞİLİK | HAZIRLAMA SÜRESİ | PİŞİRME SÜRESİ |
---|---|---|
6 kişilik | 5 dakika | 34 dakika |
Gerekli Malzemeler
- Yarım litre et suyu
- 1,5 yemek kaşığı mısır unu
- 1 tepeleme çay kaşığı acı toz biber (acı sevmeyenler kırmızı toz biberi 2 çay kaşığı kullanabilir)
- 1 tepeleme çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
- Tuz
Nasıl Yapılır?
Et suyu tencereye alınarak kaynatılır (ben daha önceden haşladığım kemikli etin suyunu kullandım) Ayrı bir yerde mısır unu, 1 su bardağı su ile ezilir. Kaynayan et suyuna karıştırarak mısır unu eklenir. Kırmızı toz biberlerde eklenerek karıştırmaya devam edilir.
Kaynayınca altı kısılır. Tuzu da eklenerek 10 dakika daha kaynatıldıktan sonra altı kapatılır.
..::Afiyet Olsun::..
Püf Noktaları
Tarifin püf noktası yoktur, lütfen sevginizi ekleyin
Pişirme Önerileri
Pişirme önerisi yoktur
Servis Önerileri
Servis önerisi yoktur