Çilekli Prebiyotik Dondurma

   (9260)    (0)     (0)
Çilekli Prebiyotik Dondurma

KAÇ KİŞİLİK HAZIRLAMA SÜRESİ PİŞİRME SÜRESİ
8 kişilik 27 dakika 77 dakika
Gerekli Malzemeler
  • 2 adet sade prebiyotik yoğurt (activia olabilir)
  • 2 yemek kaşığı normal yoğurt
  • 8-10 adet çilek
  • 2 tatlı kaşığı bal (bal yerine toz şeker de kullanabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Nasıl Yapılır?

Prebiyotik yoğurtları ve normal yoğurdu bir kasede karıştırın. Çilekleri küçük parçalar halinde doğrayın. Bal ve limon suyunu da çileklerle birlikte yoğurda ekleyin ve karıştırın.
Yayvan, kapaklı bir cam kabın içine karışımı yayın ve kapağını kapatıp 1 saat buzlukta bekletin.
1 saat sonunda kabı buzluktan çıkarın, tahta bir kaşıkla iyice karıştırın.
Tekrar ağzını kapatıp buzluğa koyun. Bu işlemi her 30 dakika da bir 3-5 sefer tekrarlayın. Karıştırmanın amacı kenarlarda oluşan buz kristallerini karışıma yedirmek. Her karıştırdığınızda buz kristalleri çoğalacak.

Bu tarif kalori açısından düşük olduğu gibi prebiyotik bakteri içerdiğinden oldukça sağlıklı. Yaz günleri için hafif bir dondurma alternatifi.
Afiyet olsun…

Püf Noktaları

Tarifin püf noktası yoktur, lütfen sevginizi ekleyin

Pişirme Önerileri

Pişirme önerisi yoktur

Servis Önerileri

Servis önerisi yoktur

Tarife Yorum Ekle
Ad Soyad
Yorum Başlığı
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.