Glutensiz İçli Köfte

KAÇ KİŞİLİK | HAZIRLAMA SÜRESİ | PİŞİRME SÜRESİ |
---|---|---|
6 kişilik | 7 dakika | 60 dakika |
Gerekli Malzemeler
- Dış Malzeme:
- 250gr yağsız dana kıyma
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı mısır irmiği
- 1 büyük haşlanmış patates
- 3 yemek kaşığı patates pirinç ya da mısır unu
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 3 yumurta
- Kimyon
- Karabiber
- Pulbiber
- İç Malzeme :
- 750 gr kıyma
- 4 büyük soğan
- Maydanoz
- Kimyon
- Karabiber
- 1 su bardağı ceviz
- 1 kaşık yağ
Nasıl Yapılır?
İç malzemede kıyma soğan ile bir kaşık yağda kavrulur soğutulup içine baharat maydanoz ve ceviz eklenir.
Dış malzeme : pirinç haşlanır suyu çoksa birazı alınır üzerine mısır irmiği eklenip karıştırılır biraz soğuduğunda diğer malzemeler eklenip 20 dakika kadar gerekirse arada su ekleyerek macun kıvamına gelene özleşene kadar yoğurulur. Elimize limon kadar parça alıp parmağımızı ıslatarak içi oyulur ve soğuk kıyma harcı doldurulup elimizi ıslatarak kapatılır bittikten sonra 15 dakika kadar dolapta dinlendirilip bol yağda kaşıkla çevirerek kızartılır ben kalan dış harcı yassı köfteler yaptım.
Püf Noktaları
Tarifin püf noktası yoktur, lütfen sevginizi ekleyin
Pişirme Önerileri
Pişirme önerisi yoktur
Servis Önerileri
Servis önerisi yoktur