Kagitta Firin Çupra

   (6159)    (0)     (0)
Kagitta Firin Çupra

KAÇ KISILIK HAZIRLAMA SÜRESI PISIRME SÜRESI
7 kisilik 16 dakika 81 dakika
Gerekli Malzemeler
  • 3-4 adet çupra (çipura)
  • 2 adet kuru sogan
  • 2 adet limon
  • 2 adet havuç
  • defne yapragi
  • tuz
  • zeytinyagi
  • maydanoz
Nasil Yapilir?

Çupralar balikçida temizletilip üzerine kolay pismesi için çizik attirilir. Soganlar ince ince dilimlenir. Havuçlar rendelenir. Pisirme kagidinin üzerine baligi yerlestireceginiz yere bir avuç kadar rendelenmis havuç koyulur. Üzerine 2 veya 3 sogan dilimi dizilir. Yikadigimiz çupra soganlarin üzerine yatirilir. Üzerine zeytinyagi gezdirilir ve az tuz serpilir. Dilimlenmis limon, maydanoz ve defne yapraklari da üzerine yerlestirildikten sonra pisirme kagidi kapatilir ve kenarlari açilmamasi için kivrilir. Hazirlanan baliklar firin tepsisine yerlestirilerek 190 derece firinda 50 dk kadar pisirilir. Kagidin arasindan çatalla baligin en kalin yerinden pisip pismedigini kontrol edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktalari

Tarifin püf noktasi yoktur, lütfen sevginizi ekleyin

Pisirme Önerileri

Pisirme önerisi yoktur

Servis Önerileri

Servis önerisi yoktur

Tarife Yorum Ekle
Ad Soyad
Yorum Basligi
Dikkat! Suç teskil edecek, yasadisi, tehditkar, rahatsiz edici, hakaret ve küfür içeren, asagilayici, küçük düsürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykiri, kisilik haklarina zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden dogan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içerigi gönderen Üye/Üyeler’e aittir.