Kagitta Firin Çupra

KAÇ KISILIK | HAZIRLAMA SÜRESI | PISIRME SÜRESI |
---|---|---|
7 kisilik | 16 dakika | 81 dakika |
Gerekli Malzemeler
- 3-4 adet çupra (çipura)
- 2 adet kuru sogan
- 2 adet limon
- 2 adet havuç
- defne yapragi
- tuz
- zeytinyagi
- maydanoz
Nasil Yapilir?
Çupralar balikçida temizletilip üzerine kolay pismesi için çizik attirilir. Soganlar ince ince dilimlenir. Havuçlar rendelenir. Pisirme kagidinin üzerine baligi yerlestireceginiz yere bir avuç kadar rendelenmis havuç koyulur. Üzerine 2 veya 3 sogan dilimi dizilir. Yikadigimiz çupra soganlarin üzerine yatirilir. Üzerine zeytinyagi gezdirilir ve az tuz serpilir. Dilimlenmis limon, maydanoz ve defne yapraklari da üzerine yerlestirildikten sonra pisirme kagidi kapatilir ve kenarlari açilmamasi için kivrilir. Hazirlanan baliklar firin tepsisine yerlestirilerek 190 derece firinda 50 dk kadar pisirilir. Kagidin arasindan çatalla baligin en kalin yerinden pisip pismedigini kontrol edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktalari
Tarifin püf noktasi yoktur, lütfen sevginizi ekleyin
Pisirme Önerileri
Pisirme önerisi yoktur
Servis Önerileri
Servis önerisi yoktur