Levrek Dolma

KAÇ KISILIK | HAZIRLAMA SÜRESI | PISIRME SÜRESI |
---|---|---|
10 kisilik | 34 dakika | 71 dakika |
Gerekli Malzemeler
- 2 adet levrek
- 2 adet domates
- 2 adet sivribiber
- 2 adet kurusogan
- 8 dis sarimsak
- Yarim bag maydanoz
- 3 yemek kasigi tereyagi
- Tuz
- Tane karabiber
Nasil Yapilir?
Levrekler ortadan açilmis olup yikandiktan sonra tuzlanip bekletilir. Domatesler kabugu soyulduktan sonra küp küp dogranir. Sogan, biber, maydanoz ve sarimsaklar dogranip domateslerin oldugu kaba eklenir. Tuz ve tane biberler de ilave edildikten sonra levreklerin içi doldurulur. Tepsiye eklenen levreklere kalan malzemeler de eklenir. Baliklarinda üzerine gelecek sekilde tereyagi koyulup önceden isitilmis 150 derecelik firinda 55 dk pisirilir. Afiyet olsun.
Püf Noktalari
Tarifin püf noktasi yoktur, lütfen sevginizi ekleyin
Pisirme Önerileri
Pisirme önerisi yoktur
Servis Önerileri
Servis önerisi yoktur